Naša zgodba

Kmetija Avšič se nahaja na obrobju Ljubljane, v Savljah, na vodovarstvenem območju, kjer imamo tudi svoje pridelovalne površine.

Včasih je bila to družinska kmetija, ki je z mlajšo generacijo začela spreminjati svoj namen. Svojo prepoznavnost smo začeli graditi leta 2005, s prvo večjo proizvodnjo buč. Tako smo dobili navdih za pridelovanje ekološke zelenjave, dišavnic in ekoloških sadik. Naši glavni certificirani ekološki pridelki so: jagode, solata, zelje, listnati ohrovt, buče, krompir (sladki, mladi in ozimni), paradižnik, paprika, špinača, motovilec.

S svojimi pridelki oskrbujemo Mercator, nekatere ljubljanske vrtce in osnovne šole. Prav tako sodelujemo v projektu Nakupujmo skupaj in Zeleni zabojček. Naši pridelki so tudi na policah ekoloških trgovin Kalček, Ekomarket, Eko Miška…

Danes kmetija Avšič deluje pod okriljem domačega podjetja Zeleni hit d.o.o., ki že od leta 1993 oskrbuje slovenske in tuje pridelovalce s semeni, sadikami, gnojili in ostalim repromaterialom, ki je nepogrešljiv v kmetijstvu.