V dneh, ko bo tudi jesen že počasi priprla svoja vrata, se marsikdo izmed nas kljub vsemu rad spominja toplih dni na morju. Te vam s harmonijo okusov naših zdravih ekoloških sadov z vrta pričara naslednja jed: gamberi s pečenim sladkim krompirjem, dušenim koromačem, cukini bučkami in avokadom.
Kljub temu, da se kombinacija na prvi pogled zdi vsaj zanimiva, je preizkušeno slastna!
Recept smo pripravili s pomočjo Katje s portala Cook, Eat & Smile.
Sestavine:
- gomolj koromača
- pol avokada
- 1 srednje velik sladki krompir
- 2 manjši cukini bučki
- 1 vejica kodrolistnatega ohrovta
- strok česna
- limonina lupinica
- suh origano
- 10 velikih zamrznjenih gamberov
- avokadovo olje
- nekaj listov sveže bazilike
Postopek:
Pečico segreješ na 220 stopinj Celzija. Sladek krompir skrtačiš (če je ekološki ga sploh ni ga potrebno lupiti) in narežeš na večje kose. Pokapljaš ga z oljem ter pretreseš na pekač, obložen s peki papirjem. Pečeš približno 20 minut oziroma dokler se nekoliko ne obarva ter zmehča.
Medtem na ponvi na olju podušiš na večje kose narezan koromač. Ko s zmehča, dodaš še nekaj koščkov natrganega kodrolistnatega ohrovta, po želji ,a neobvezno drobno sesekljan česen ter na kolesca narezane mlade majhne bučke. Začiniš s soljo ter suhim origanom. Nato zelenjavo potisneš na eno stran ponve, na drugo dodaš nekaj kapljic olja ter na njem na hitro popečeš gambere. Med peko tudi te potreseš z malce origana ter limonine lupinice. Ko so popečeni pokapljaš z nekaj kapljicami limone in premešaš.
Vse sestavine iz ponve, skupaj z mehkim, dobro zrelim ter na koščke narezanim avokadom ter pečenim krompirčkom iz pečice serviraš na krožnik ter okrasiš s svežimi lističi. Po želji dodaš še malce soli in/ali popra ter nekaj kapljic oljčnega olja.
Pa dober tek!