Mikro zelenje ali microgreensi spadajo med IZREDNO hranljive, okusne in dekorativne mlade rastlince.

Prepojeni so s hranilnimi snovmi in antioksidanti. Bogati so s kalijem, železom, cinkom, magnezijem in bakrom.

Novost v načinu pridelave: semena samo posejemo na certificirano ekološko ovčjo volno, zalijemo in pustimo, da mikro zelenje zrase nekaj centimetrov. Nobenega drugega dodatka, samo voda, svetloba in podlaga za rast.

Rast: V treh do sedmih dneh zrasejo le nekaj centimetrov in takrat imajo največjo količino energije in hranilnih snovi – mnogo višje v primerjavi z odraslo zelenjavo.

Oskrba: če jih pustimo še kakšne dan v kuhinji, jih samo rahlo zalijemo od spodaj, da se volna zopet prepoji. Zalivanje od zgoraj poškoduje nežne liste in stebla.

Zaenkrat gojimo dve vrsti mikro zelenja, ki spadajo v družino kapusnic: zeleno, ki ima neutralen okus in rdečkasto, ki ima rahlo pikanten okus.

Uporaba v kuhinji: praktično povsod. Kot pika na i na sendvičih, prigrizkih, rižotah, testeninah, na mesu, v solatah, juhah, v večji količini ali zgolj kot lušten okras vaše jedi.

Dekoracija in začimba: mikro zelenje postaja vse bolj modno, tudi med vrhunskimi kuharji, saj jih uporabljajo za dekoracijo in popestritev okusov svojih specialitet.

Prednost našega mikro zelenja je v tem, da je sveže in je na razpolago skozi vse leto.

Ponesite zeleni vrtiček v vaš dom!