Bučna semena niso le okusna, ampak vsebujejo tudi veliko vitaminov in mineralov. Poleg tega pa so bogata tudi z beljakovinami, saj jih pest bučnih semen vsebuje približno 10 gramov.
Zato smo se odločili, da danes z vami delimo recept, ki nam ga je pomagala pripraviti naša Katja s portala Cook, Eat & Smile. Ta bo še posebej navdušil vse sladkosnedce, ki prisegajo na zdravo prehrano. Rulada namreč ne vsebuje laktoze in glutena. Moko v biskvitu pa zamenjajo domača ekološka bučna semena, ki mu dajo poln okus.
Priprava okusne in zdrave sladice je hitra ter enostavna!
Sestavine:
Za biskvit…
- 100 g fino mletih bučnic
- 75 g sladkorja
- 6 jajc
Za kremo…
- 2 dobro zrela avokada (oz. 225 g avokada brez lupine in peške)
- 35 g presnega kakava (lahko tudi več)
- 85 ml javorjevega sirupa (lahko tudi več)
- ščep prave burbonske vanilije v prahu
- ščepec soli
Za posip…
- mlet sladkor
- fino mlete bučnice (neobvezno)
- grobo mlete bučnice (neobvezno)
Postopek:
Biskvit…
Pečico ogrej na 175 stopinj Celzija, pekač obloži s peki papirjem ter ga dobro premaži s (kokosovim) oljem.
Bučna semena zmiksaj v fino mleto moko. Za čim bolj fino moko predlagam, da jih po mletju preseješ skozi cedilo (grobe delce pa prihrani za posip).
Loči rumenjake in beljake. Rumenjake skupaj s sladkorjem stepi v gladko, kremasto zmes. Posebej stepi še beljake. Skozi cedilo v rumenjake stresi bučnično moko in dobro, a nežno premešaj. Postopoma vmešavaj sneg beljakov.
Enakomerno vmešano zmes vlij v pripravljen pekač in peci približno 12 minut.
Krema…
zmiksaj vse naštete sestavine v gosto, enakomerno in svilnato kremo. Poskusi in sladkobo prilagodi svojemu okusu.
Posip…
Zmešaj nekaj sladkorja z fino mletimi bučnicami in preko cedila enakomerno posuj po ruladi. Na vrhu v tankem pasu posuj še nekaj grobo mletih bučnic, seveda če želiš.