Bučna semena niso le okusna, ampak vsebujejo tudi veliko vitaminov in mineralov. Poleg tega pa so bogata tudi z beljakovinami, saj jih pest bučnih semen vsebuje približno 10 gramov.

Zato smo se odločili, da danes z vami delimo recept, ki nam ga je pomagala pripraviti naša Katja s portala Cook, Eat & Smile. Ta bo še posebej navdušil vse sladkosnedce, ki prisegajo na zdravo prehrano. Rulada namreč ne vsebuje laktoze in glutena. Moko v biskvitu pa zamenjajo domača ekološka bučna semena, ki mu dajo poln okus.

Priprava okusne in zdrave sladice je hitra ter enostavna!

Sestavine:

Za biskvit…

  • 100 g fino mletih bučnic
  • 75 g sladkorja
  • 6 jajc

Za kremo…

  • 2 dobro zrela avokada (oz. 225 g avokada brez lupine in peške)
  • 35 g presnega kakava (lahko tudi več)
  • 85 ml javorjevega sirupa (lahko tudi več)
  • ščep prave burbonske vanilije v prahu
  • ščepec soli

Za posip…

  • mlet sladkor
  • fino mlete bučnice (neobvezno)
  • grobo mlete bučnice (neobvezno)

 

Postopek:

Biskvit…

Pečico ogrej na 175 stopinj Celzija, pekač obloži s peki papirjem ter ga dobro premaži s (kokosovim) oljem.

Bučna semena zmiksaj v fino mleto moko. Za čim bolj fino moko predlagam, da jih po mletju preseješ skozi cedilo (grobe delce pa prihrani za posip).

Loči rumenjake in beljake. Rumenjake skupaj s sladkorjem stepi v gladko, kremasto zmes. Posebej stepi še beljake. Skozi cedilo v rumenjake stresi bučnično moko in dobro, a nežno premešaj. Postopoma vmešavaj sneg beljakov.

Enakomerno vmešano zmes vlij v pripravljen pekač in peci približno 12 minut.

Krema…

zmiksaj vse naštete sestavine v gosto, enakomerno in svilnato kremo. Poskusi in sladkobo prilagodi svojemu okusu.

Posip…

Zmešaj nekaj sladkorja z fino mletimi bučnicami in preko cedila enakomerno posuj po ruladi. Na vrhu v tankem pasu posuj še nekaj grobo mletih bučnic, seveda če želiš.