Sezona jajčevcev je v polnem razmahu. Priprav te popularne zelenjave je nešteto! V tem receptu pa si bomo ogledali, kako jajčevec pripravimo v pečici za okusno prilogo. Enostavno in zelooo okusno!

Sestavine:

  • Cca 2 jajčevca
  • Sol
  • 2 do 3 žlici olivnega olja
  • 8 svežih vejic timijana
  • Limona za serviranje (po želji)

Priprava:

Jajčevce dobro obrišite in jih razrežite na pol po dolžini. Konico noža nato potisnite globoko v meso in zarežite po dolžini tako, da naredit 2 ali 3 vzdolžne reze. Jajčevce nato zasukajte za 90 stopinj in naredite še en niz podolgovatih rezov. Rahlo pritisnite na robove obeh polovičk, da se zareze male

nkost odpro. Osolite (1 do 1 in pol čajne žličke za vse polovičke). Položite jih v pekač, tako, da notranja stran gleda navzgor, ter pustite stati okrog 30 minut. Pečico medtem segrejte na 200 ° C, pekač pa obložite s peki papirjem.

Nad umivalnikom nato nežno stisnite vsako polovičko jajčevcev, da odcedite slani sok in jih popivnajte s papirnimi brisačkami. Potem jajčevce dobro premažite z olivnim oljem (približno 1 čajno žličko na polovičko). Na pekač sedaj razporedite timijanove vejice, ter na njih razprostite jajčevce z notranjo stranjo navzdol. Jajčevci se bodo med peko posedli, notranje stranice pa bodo lepo rjavo zapečene. Ko jih vzamete iz pečice, počakajte, da se jajčevci dodobra ohladijo (vsaj 20 minut), preden jih prestavljate iz pekača. Pazljivo jih obrnite na krožnik, tako da notranja stran spet gleda navzgor. Po želji jih lahko poškropite s svežim limoninim sokom in postrežete kot okusno prilogo.

Pa dober tek!

Še opomba za vse ljubitelje svežega in ekološkega: V naši trgovinici najdete jajčevce sorte Fond long, katerih lupine ni potrebno lupiti, saj je precej tanjša kot pri nekaterih drugih sortah, meso pa je še posebej sladko! Lepo vabljeni, da jih preizkusite!